De Dag van de Glimlach 2023

Leuke Citaten:

 

Ronald Reagan: "We kunnen niet iedereen helpen, maar iedereen kan iemand helpen." 

Albert Einstein: "Ons eigen geluk hangt af van de glimlach van de anderen."

Raoul Follereau: "Een glimlach duurt slechts een moment, maar de herinnering is soms eeuwig." &

"De glimlach kost niets en produceert veel, het verrijkt wie het ontvangt zonder te verarmen wie het geeft."

Zig Ziglar: "Wees behulpzaam. Wanneer je een persoon ziet zonder glimlach, geef hem dan die van jouw."

 

 

 

Waar komt WORLD SMILE DAY vandaan?

 

Harvey Ball was Amerikaans commercieel artiest en designer. Hij ontwierp in 1963 de smiley, het gele gezichtje met de grote glimlach. Het simpele, maar oh zo vrolijke ontwerp werd een groot succes, ondanks dat hij voor het ontwerp maar slechts 45 dollar kreeg, werd de Smiley toch een echt icoon. 

Harvey Ball richtte in 1999 World Smile Foundation op, een non-profit organisatie, die zich voornamelijk inzet voor kinderen. Zo ontstond ook de World Smile Day, die iedere 1ste vrijdag van oktober plaatsvindt. Waarin hij benadrukte dat inzet en werk voor het goede doel zo belangrijk is. Zijn slogan voor die dag werd: "Do an act of kindness, make one people smile". (Vertaald: "Doe een vriendelijke daad en laat 1 persoon glimlachen."

In 2001 overleed Harvey, maar de foundation en World Smile Day blijft gelukkig voortbestaan. 

Helpen jullie mee om de glimlach te verspreiden? Dit kun je al doen door een kleine goede daad voor iemand te doen en zo 1 persoon laten glimlachen!

 

https://www.worldsmileday.com/

 

Iedere eerste vrijdag van oktober is het World Smile Day ofwel Wereld Dag van de Glimlach. De slogan van WOD4LIF(V)E is ‘Een glimlach voor iedereen’, en past daarom perfect bij deze dag.

 

Ook dit jaar gaat WOD4LIF(V)E vrijdag 6 oktober 2023 de straat op en gaat 200 goodiebags uitdelen aan willekeurige mensen op straat om zo de glimlach te verspreiden. 

 

We gaan naar verschillende plaatsen in Nederland, dit jaar gaan we naar Rotterdam (Afrikaanderwijk), Breda en nog andere plaatsen.

 

Volg jij ons op social media? Wie weet kom je ons nog wel tegen.